Aktivnosti kroz listopad

Listopad u Žabicama obilježilo je mnoštvo događaja, aktivnosti i posjeta. Osim jeseni i svih blagodati koje nam ona pruža, u vrtiću se posebno obilježavao i mnogobrojnim aktivnostima popratio Dječji tjedan u kojem smo “slavili” i osvijestili dječja prava i odgovornosti, posjetila nas je načelnica Mladenka Mikulec te predškolarcima uručila knjige koje je za njih financirala općina Mače. Obilježili su se Dani kruha odnosno dani zahvalnosti za plodove zemlje kada nam se širio ugodan miris proizvoda od brašna koje su djeca radila, obilježili su se i Dani jabuka koji su nam bili izvrsna prilika za poticanje i osvješćivanje važnosti zdrave i uravnotežene prehrane.

Osim spomenutih događaja, svakodnevno smo u vrtiću koristili plodove jeseni i kad bi nam vrijeme dozvolilo, odlazili u šetnje kako bismo poticali djecu na promatranje promjena u prirodi i omogućili im boravak na svježem zraku. Zajedno smo, uz veliku pomoć roditelja kojima ovim putem zahvaljujemo, sakupljali plodove, lišće, zrnje i sjemenke (kestenje žireve, šipak, orahe, kukuruz, suncokretove sjemenke, bundeve…) koje smo koristili u različitim aktivnostima i uz koje je naš vrtić zasjao u pravom jesenskom ruhu.

Za sretan i uspješan završetak mjeseca posjetili smo obitelj Petanjek, koji su nas pozvali da ih posjetimo te upoznamo  i naučimo nešto o posebnoj vrsti drveta koja se zove Ginko ili kako ga oni od milja nazivaju Ginkać. Još jednom im se zahvaljujemo na vremenu i trudu.

Scroll to Top