Dolazak proljeća i buđenje prirode

Proljeće je vrijeme kada se priroda obnavlja i doživljava preporod, a s njom se i mi mijenjamo, rastemo, napredujemo. S dolaskom proljeća i buđenjem prirode i dječje aktivnosti postale su zanimljivije. Mjesec je bio prepun događanja, smijeha, veselja, pjesme i plesa. Likovnim aktivnostima u naše prostorije unijeli smo sve ono što vidimo vani i što nas podsjeća da su tmurni dani iza nas: sunce, cvijeće, plavo nebo…

I ove godine smo posjetili Osnovnu školu Mače te se u knjižnici podružili s knjižničarkom i knjigama. Poslušali smo pričicu iz slikovnice “Grubzon”o zgodama snalažljivog miša, razgovarali o pouci priče i naposljetku se počastili sokom i bombonima. Potom smo se prošetali po školi, pozdravili svoje prijatelje iz vrtića koji su sada “veliki školarci” te naposljetku pokazali svoju spretnost i brzinu u dvorani.
Simboličkim igrama u centru liječnika došli smo do spoznaja kako očuvati vlastito zdravlje, koja je hrana zdrava za naše tijelo te koje su higijenske navike zdrave. O važnosti pranja zubi došla nas je poučiti i zubarka sa kojom smo istražili ulogu zubi u životu, koje su sve mogućnosti u prevenciji karijesa, tko i što nam pomaže u očuvanju zdravih zubi. Također upoznali smo se s građom zubi te mliječnim trajnim zubima.
Svakodnevni boravak na svježem zraku djeci pruža mnoge blagodati te mu, zbog toga, u našem vrtiću pridajemo izuzetno veliku pažnju, pa tople proljetne dane koristimo da sve više vremena boravimo na otvorenome.
Scroll to Top