Veljača je mjesec pun izazova i promjena

Ponosno javljamo da smo mi Žabice PONOVNO osvojili DRUGU NAGRADU sa svojim radom na likovnom natječaju “Sigurno u prometu” u organizaciji Policijske postaje Zlatar Bistrica, osnovne škole Vladimira Nazora iz Budinščine i općine Hrašćina.

Veljača je mjesec pun izazova i promjena koje bude dječju znatiželju. Nakon što smo u jesen proučavali šumske životinje u sklopu našeg projekta “ŠUMA”, djeca su postavljala razna pitanja: Što sada rade životinje kad je hladno? Što jedu po zimi kad je snijeg? Gdje spavaju? Je li im hladno? Stoga su djeci ponuđene razne poticajne slike, enciklopedije i plakati iz kojih su dolazili do raznih zaključaka i spoznaja.
U sobu se vratio ali u još ljepšem i boljem izdanju i “Centar doktora” obogaćen kutijama od lijekova, doktorskim priborom, rukavicama, gazama, flasterima, rentgenskim snimkama, dječjim enciklopedijama o ljudskom tijelu itd. Djeca su se međusobno pregledavali, postavljali “dijagnoze“ i liječili.
Djeca su danima izrađivala maske i oblačila šarene kostime. Pretvarali su se u razne životinje, super junake, vile, princeze… Okružje koje im vrtić u ovo doba nudi puno je poticaja i otvara djeci mogućnost da se upoznaju sa pokladnim običajima. Pjevale su se pokladne pjesmice, hodalo se u fašničkoj povorci, plašilo se one koji nisu maskirani, dizala se velika buka i galama te su se organizirali maskenbali.
Scroll to Top