Aktivnosti Pčelica u lipnju

Lipanj nam donosi sve toplije i sunčanije vrijeme, te se i tematski u raznim aktivnostima okrećemo ljetu. Djeca međusobno i sa odgojiteljima pričaju o moru, kupanju, plivanju, ribicama. Svakodnevnim razgovorima i poticanjem istih razvijamo govor, pravilno izražavanje i širimo vokabular.

Također su i aktivnosti koje se nude djeci tematski vezane za godišnje doba ljeto. Slikanje, igre rastresitim materijalima u boji mora, proučavanje školjki, igre vodom – svakodnevnim aktivnostima kod djece razvijamo maštu, spoznaju, suradnju i strpljivost.

Vrijeme također provodimo u igri i druženju u unutarnjem prostoru. Istražujemo razne materijale, proučavamo. Sa starijom djecom sudjelujemo u gledanju crtića – naše malo kino.

Prije ljetnih praznika i odmora upriličili smo zajedničko druženje djece i roditelja naše skupine. Roditelji su sa svojom djecom igrali razne igre na dvorištu: pogodi loptom u gol; poligon – preskoči, provuci se, zaobiđi; ubaci lopticu u koš; te su se družili na raznim spravama u našem dvorištu. Naravno uz okrijepu – fine palačinke, grickalice i sokove.

Bili smo jako vrijedni i marljivi, te zaslužili ljeto, praznike i odmor. Vole vas PČELICE!

Scroll to Top