Aktivnosti Žabica u lipnju

Dana 7. lipnja starija skupina Žabice sa svojim odgojiteljicama odazvala se pozivu obitelji Benčić  da posjete njihovo  imanje. Djeca su uživala u razgledavanju i pažljivo slušala zanimljive priče o životinjama koje smo tamo vidjeli, igrala se na prostranom igralištu obitelji te častila raznim priređenim slasticama. Ovim putem želimo zahvaliti obitelji Benčić na krasnom gostoprimstvu na njihovom imanju i na grickalicama i  soku  koje su pripremili za vrtićke mališane.

U srijedu, 15. lipnja, ispratili smo prvu generaciju predškolaca Dječjeg vrtića “Mače” te je održana  završna priredba djece odgojne skupine “Žabice”. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, roditeljima i ostalim gostima uživala u sportskim igrama održanim na vanjskom prostoru vrtića nakon što je predškolarcima održana dodjela zasluženih diploma. Želimo se zahvaliti roditeljima na dolasku, lijepoj i opuštenoj atmosferi ali i suradnji tokom cijele godine. A nama ne preostaje ništa drugo nego našim školarcima poželjeti sreću!

Tijekom cijele godine trudimo se što više aktivnosti provoditi na našem prekrasnom i prostranom dvorištu, a tijekom ljetnih mjeseci izlazimo van uglavnom već nakon doručka. Djeca prema vlastitom interesu odabiru hoće li se igrati na spravama, voziti nove tricikle, igrati badminton, preskakati vijače ili će se radije igrati u pješčaniku gradeći kule ili tražeći blago. Djeci su u hladu i pod suncobranima svakodnevno ponuđene različite istraživačke i stvaralačke aktivnosti. Najviše uživaju u aktivnostima s vodom, a starija djeca vole i eksperimentirati koristeći kapaljke i epruvete. Izražavanje raznovrsnim likovnim tehnikama rezultira pravim umjetničkim djelima koja krase panoe u vrtiću ili ih djeca ponosno nose svojim roditeljima.

Prvog dana ljeta 21. lipnja djeca odgojne skupine Žabice prisustvovala su kazališnoj predstavi naziva Tata slikovnica, održanoj u prostorima Osnovne škole Mače. Predstavu je održala kazališna grupa Mali teatar.

A vruće dane kratili smo i malom projekcijom crtanog filma u dvorani vrtića Mačići.

Scroll to Top