Aktivnosti Pčelica u ožujku

Stiglo nam je proljeće

Tijekom ožujka u najmlađoj skupini veselo je i razigrano. Većina djece ulovila je ritam, nema više toliko izostanaka te smo postali pravi “vrtićanci”.

Vrijeme provodimo u raznim igrama, druženju i raznovrsnim aktivnostima. Mnogo vremena provodimo u igri na zraku, što nam dozvoljava sve toplije i sunčanije vrijeme. Djeca svakodnevno biraju igre i centre u kojima se druže, surađuju, međusobno pomažu i stvaraju razne interakcije. Igra životinjama na farmi, razne konstrukcije u centru građenja, stolno manipulativne igre, slikovnice samo su dio zanimljivih svakodnevnih situacija.

U likovnim aktivnostima provlači se tema proljeća. Raznim tehnikama dočaravamo proljeće u svim ljepotama koje ono donosi. Slikanjem, kolažiranjem, oslikavanjem stakla, modeliranjem, miješanjem pjene i boja, oblikovanjem pedagoški neoblikovanog materijala nastaju mala remek djela.

Produžuje se boravak na zraku. Sve nam je ljepše i toplije vrijeme, te koristimo svaki kutak našeg dvorišta u raznim igrama, aktivnostima i  promatranju promjena oko sebe.

Scroll to Top