Aktivnosti Žabica u ožujku

Fašničko razdoblje u našem Vrtiću zaključili smo tako da smo našom veselom, šaljivom i šarenom fašničkom povorkom prošarali Mače. Bilo je glazbe, plesa i pjevanja a bilo je i čašćenja, dočekale su nas tople fritule za male maškare.

Upoznajući djecu s nizom novih likovnih izraza poput štafelaj, pejzaž, portret, potaknut je razvoj likovne invencije kroz aktivnost slikanja proljeća na platnu. Budući da je to za djecu bila novina (slikanje na platnu), interes djece bio je velik, te su pokazala pozitivan odnos, suradništvo kao i razvijenu osjetljivost za oblikovanje na plohi (boja, ton, oblik i sl.).

U organizaciji Policijske postaje Zlatar Bistrica održana je izložba Sigurno u prometu. Ponosno javljamo da smo mi Žabice osvojili DRUGU NAGRADU sa svojim radom.

Zdrav stil života usvaja se od najmlađe dobi, pa je vrtić uz roditeljski dom, najbolje mjesto za prve spoznaje o tome kako higijenske navike utječu na naše zdravlje.

Dječja pitanja te međusobni razgovori potaknuli su nas da u odgojno – obrazovnoj skupini Žabice pokrenemo aktivnost Moji zdravi zubi. Posjetila nas je i medicinska sestra sa kojom smo istražili ulogu zubi u životu, koje su sve mogućnosti u prevenciji karijesa, tko i što  nam pomaže u očuvanju zdravih zubi. Također upoznali smo se  s građom zubi, te  mliječnim i trajnim zubima.

Dolaskom toplijih dana sve više smo boravili na vanjskom prostoru. Svakodnevno smo pratili i bilježili promjene u prirodi. Sve te promjene bile su vidljive djetetovom oku dok smo boravili na dvorištu i šetali bližom okolicom. Djeca otkrivaju i doživljavaju čarolije prirode svim osjetilima.

Scroll to Top