Aktivnosti Žabica u travnju

Kažu da je u zdravom tijelu- zdrav duh, pa obzirom da smo mi prošli mjesec naučili kako naše tijelo održati zdravim i punim energije hranom i vodom koju unosimo, sad je vrijeme da malo tu nakupljenu zdravu energiju i potrošimo. A za to su se naše odgojiteljice potrudile da nas jako iznenade, ni više ni manje nego pravom pravcatom dvoranom… uh kako smo samo brzi i spretni bili…

Kaže nama naš domar da okolo vrtića nalazi male tragove, netko skakuta…

to sigurno dolazi Uskršnji zeko sa daleka puta…

Brzo smo se spremili,

uredili i košarice pripremili.

Jer znamo mi u grmlju će sakriti jaja pun koš,

a i lijepih će darova donijeti nam još.

Biti dijete znači biti radoznao, a biti znanstvenik prije svega znači ostati dijete. Djeca su vrlo aktivno i prirodno zainteresirana za znanost te kada imaju potporu odraslih, vrlo rado istražuju, eksperimentiraju i uče o prirodnom, znanstvenom i društvenom životu oko sebe. Tako se i mi trudimo u našoj skupini imati dovoljno materijala, enciklopedija, i eksperimenata koji će biti trajan pokretač novih ideja, aktivnosti, razmišljanja i postupaka kod djece.

Da bi naši prvi utisci o školi (posjet dvorani) ostali trajni odlučili smo se za ponovni posjet školi. Ovaj puta posjetili smo knjižnicu. Upoznali smo se sa izgledom knjžnice, bontonom knjižnice a i čuli smo vrlo zanimljivu pričicu nakon čega smo imali malu radionicu i dobili male poklončiće.

Za lijepi završetak ovog prekrasnog sunčanog mjeseca, u vrtić nam je došlo lutkarsko kazalište “Svijet lutaka”, te svojom predstavom “Plesna haljinica žutog maslačka”, nastupom i glazbom doprinjeli proljetnom ozračju našeg vrtića.

Scroll to Top