Aktivnosti Žabica u veljači

Najkraći mjesec u godini pun je promjena u prirodi. Dani su sve dulji, sunce stidljivo proviruje kroz oblake, ali zima još uvijek pokazuje svoju snagu.

Zubato Sunce iako  grije varljivo  nama je bilo dovoljan poticaj da se još jednom uputimo u obližnju šumu, zime se nismo bojali jer u ruksacima su bili topli čaj da se ugrijemo i slasni keksići da se počastimo.

Mjesec veljaču posvetili smo Valentinovu i maškarama koje su jedna od omiljenih aktivnosti u našoj skupini.

U tjednu pred Valentinovo, provodili smo aktivnosti kojima smo slavili ljubav te na taj način obilježili Dan zaljubljenih. Pomoću raznih slikovnica pokušali smo se upoznati s različitim vrstama ljubavi te dočarati njezinu važnost u našim životima. Zajedničkim razgovorom došli smo do raznih izjava o ljubavi te time spoznali kako djeca shvaćaju ljubav i zaljubljenost.

Kako znanost nije statična djecu ne bi trebalo poučavati znanstvenim činjenicama, nego im omogućiti iskustva pomoću kojih će aktivnim uključivanjem u pokuse, rasprave i objašnjavanja dolaziti do svojih istina i teorija, koje će se vremenom mijenjati.

Zbog toga nema većih znanstvenika od Žabica: postavljaju teorije, istražuju, a ako ne ide kako su zamislili, pokušavaju ponovno. Tako da neizostavni dio naših aktivnosti su i eksperimenti.

Karnevalskim aktivnostima u vrtiću poticali smo i podržavali vedro raspoloženje i inicirali aktivnosti koje izazivaju ugodu, veselje i smijeh. Ukrašavali smo maske, vježbali ples za nadolazeću povorku, glumili i najbitnije smijali se…

Jedan petak u ovom mjesecu naše su nam odgojiteljice poželile ugodan vikend i rekle da se vidimo u ponedjeljak te da nam pripremaju veliko iznenađenje… Dani su bili dugi, misli u glavi su se rojile, ali dočekali smo i taj ponedjeljak. Pohitali smo u vrtić i u našu sobu, kad tamo… dva puta smo morali pogledati jesmo li pred  dobrim vratima. Naša soba izgleda potpuno drugačije. Uzbuđenje je bilo neizmjerno, jedni druge smo dočekivali pred vratima i pokazivali im sve što je novo… A našim odgojiteljicama smo se zahvalili najčvršćim zagrljajima.

Scroll to Top