Naš prvi zajednički izlet!

S velikm veseljem dočekali smo i taj dan – naš prvi zajednički izlet! Velikim autobusom uputili smo se prema našeg glavnom gradu, Zagrebu. Prva stanica bilo nam je Kazalište „Trešnja“ u kojem smo odgledali izvrsnu predstavu, zabavnu koliko i poučnu, „Ježeva kućica“ sa raspjevanim glumcima. Iako je nekima ovo bio prvi posjet kazalištu, djeca su pokazala kako se pristojno ponašati te su bili primjer ostaloj publici. Neizostavan dio izleta bio je i ručak u McDonaldsu nakon kojeg smo se uputili u Tehnički muzej Nikola Tesla. Tamo smo se, uz stručno vodstvo, uputili kroz tunel i naučili sve o životu i poslu jednog rudara. Obišli smo i ostatak muzeja te se upoznali povijesnim razvojem raznih tehničkih rješenja koje je čovjek izumio.

Ovaj mjesec smo puno truda ulagali pripremajući se za završnu priredbu, ali smo obilježili i neke nama važne dane.

Likovnim i literarnim aktivnostim obilježili smo Majčin dan i Dan obitelji. Istaknuli smo koliko je obiteljska zajednica bitna za nas kao pojedinca, ali i za društvo u kojem živimo. Svojim mamama poklonili smo okvir sa slikom i čestitkom.

Modeliranjem plastelina, tehnikom preslikavanja i crtanja temperom učili smo o izgledu pčela i njenim dijelovima tijela. Također, uz prigodne slikovnice i priče, učili smo o važnosti pčela u prirodi, njihovom životnom ciklusu i proizvodnji meda.
Scroll to Top