Što se to radi za naše drage mame

Mjesec svibanj započeli smo izradom čestitaka za naše drage mame. Sva djeca maštovito su ukrasila svoje čestitke te time iznenadila i razveselila svoje mame. Pričali smo o mamama i saznali da su naše mame najbolja i najljepša bića na ovome svijetu te da ih neizmjerno volimo!
Pošto je mjesec svibanj bio podosta kišovit i hladan odlučili smo likovne aktivnosti usmjeriti na tu temu. Oslikavali smo raznim tehnikama red sunca, red oblaka i kiše. Napravili smo i pokus „kako nastaje kiša“ i dočarali djeci tu prirodnu pojavu. Kako bi otjerali te kišovite i tmurne dane unijeli smo puno veselih boja u naše radove i time dozvali sunce.
Djeca se sve više upuštaju u zajedničke igre te si sami formiraju grupice i raspoređuju se po sobi dnevnog boravka. Zajedničke igre traju im sve duže te je i međusobna komunikacija među djecom sve bogatija – postali smo pravi mali prijatelji!
Koliko nam je vrijeme dopuštalo ovog kišovitog mjeseca igre smo nastavili i u prostoru dvorišta dječjeg vrtića. Ali, prije nego izađemo na dvorište treba se obuti i obući, a u tome smo postali vrlo vješti i spretni. Koja cipela ide na koju nožicu te gdje je moj ormarić jako dobro znamo, a ako nam i malo zapne u pomoć nam uskoče naše tete.
Djeca sama vani kreiraju svoje igre. Međusobno se igraju stariji i mlađi. Kako bi se dobro rekreirali i razgibali tete nam slažu poligon. Zaobilaženje, preskakanje, čučanj, skok za nas to postaje prava sitnica.
Scroll to Top