Aktivnosti na otvorenom

Dolaskom ljepšeg vremena, mnoge aktivnosti provodimo na otvorenom. Djeci su ponuđene mnoge sporstke, glazbene i mirnije aktivnosti, kao i ostali poticaji kojima se potiče njihova mašta i kreativnost te nastaje samostalna, simbolička igra.

Djeca su pomoću svojih odgojiteljica zasadila vrt o kojem će se kroz ljeto brinuti te će moći ubrati i jesti njegove plodove. Tako ih upoznajemo sa osnovama građe i razvoja biljaka, ali i važnosti agrikulture. Prepoznavali su različite vrste povrća, opipavali listove, prstima kopali zemlju kako bi svim osjetilima potaknuli spoznajni razvoj.

Ova smo mjesec proslavili i dva vrlo važna dana, Dan obitelji i Majčin dan. Za naše mame radili smo svijećnjake od glinamola te ih bojali temperama, a kao najljepšu uspomenu fotografirali smo se s natpisom „Mama volim te!“. Uz čitanje raznih slikovnica razgovarali smo tko je obitelj, po čemu je svaki član poseban te smo ih nacrtali.
Posjetom vatrogasaca imali smo priliku vidjeti vatrogasna vozila i svu njihovu opremu izbliza. Čuli smo glasne sirene i družili se sa pravim vatrogascima. Pokazali su nam kako se koristi crijevo za vodu te je svako dijete imalo priliku isprobati ga. Kasnije su nas počastili krafnama i sokovima, a dobili smo i bojanke o vatrogascima. Vrlo lijepo i poučno iskustvo.
Scroll to Top