Od vatrogasaca do policajaca

Dana 10. 5. 2023. djecu iz dječjeg vrtića Mačići posjetili su i razveselili članovi DVD-a Mače. Na parkiralištu ispred vrtića okupili su se članovi Društva te su djecu upoznali i prezentirali im opremu koja je neophodna svakome vatrogascu prilikom odlaska na intervencije. Zašto je potrebna zaštitna kaciga, zaštitno odijelo, čemu ono služi saznali su iz razgovora sa istima. Vatrogasci su djeci pokazali razna vatrogasna vozila, a kako je to biti vozač istoga željela su isprobati sva djeca. Nakon razgledavanja vozila uslijedila je vježba gađanje mete brentačama te gašenje požara pravim velikom crijevom koje je posebno razveselilo djecu. Druženje smo priveli kraju čašćenjem uz krafne i sokiće te prigodne bojanke i letke koje su nam pripremili i osigurali članovi DVD-a. Sa željom da imaju što manje intervencija u budućnosti, te u iščekivanju ponovnog susreta ispratili smo ove vrijedne i hrabre ljude.

Dječji vrtić Mačići otvorio je svoja vrata za sve prijatelje i goste. Posjetitelji su mogli doživjeti sav trud i zajedništvo djece i cijeloga vrtića te sa sobom ponjeti mali prigodni poklončić od vrtića.

Zahvaljujemo se svim na angažmanu, vremenu i dolasku te se veselimo ponovnim zajedničkim događanjima u našem Vrtiću!

Ni dosadni kišni dani nisu mogli zaustaviti “Žabice” u svom naumu da odu na izlet te su u svom naumu uz male preinake to i uspjeli. Izlet je obuhvaćao posjet Dječjem kazalištu Trešnja Zagreb u kojem smo pogledali predstavu pod nazivom „Ježeva kućica“. Nakon toga na red je došao odlazak na ručak u McDonalds gdje su djeca “napunila baterije” za šetnju i istraživanje Tehničkog muzeja, nakon kojega smo se i zaputili nazad prema vrtiću.
U sklopu obilježavanja Dana Općine Mače je u petak, 12. svibnja 2023. godine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Mače. Djeca odgojne skupine Žabice izvela su plesnu kazališnu točku “Fešta”, i otpjevala pjesmicu “Mače” koju su djeca sama osmislila uz pomoć svojih odgajateljica, a koju je uglazbila i odsvirala Kiara Culi uz pomoć svoje mame.

Sudjelovali smo i u likovno- literarnom natječaju za djecu predškolske dobi, učenike osnovnih i srednjih škola u Krapinsko-zagorskoj županiji na temu ravnopravnosti spolova. U kategoriji predškolskog uzrasta najuspješnijim likovnim radovima izabrani su radovi djece iz našeg vrtića:

Dino Kondres, Dječji vrtić Mačići – “ Žabice”

Lana Sedak, Dječji vrtić Mačići – “Leptirići”

I ove godine djeca odgojne skupine “Žabice” sudjelovala su u preventivno-edukativnoj akciji „Promet nije šala ni opasnost mala“ koju provodi Odbor za sigurnost u prometu Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Policijskom upravom Krapinsko-zagorskom održanoj u Dječjem vrtiću Ivančica u Loboru. Djeca su imala priliku upoznati se s prometnim policajcem i njegovom ulogom u prometu. Isto tako, na zanimljiv način, kroz prometni kviz i igru natjecateljskog karaktera, slaganje puzzli, upoznali su se s važnim prometnim znakovima. Vježbom na poligonu naučili su ovladati osnovnim prometnim pravilima te snalaziti se u različitim prometnim situacijama kao pješak i biciklist.
Scroll to Top