Novu pedagošku godinu obilježili smo raznim aktivnostima, novim prijateljstvima i gostovanjima

Kako bismo što slasnije obilježili Dan kruha, u goste nam je došla baka Nena koja nas je počastila svojim domaćim proizvodima. Častili smo se domaćim pekmezom na domaćem kruhu, a onda je bio red da i mi upregnemo snage. Dječje ručice gulile su i ribale jabuke, a potom i zamijesile tijesto. Baka Nena razvukla je štrukle, a naš kuhar Robi pomogao je ispeći ih. Osim što smo uživali u druženju s bakom Nenom i finim štruklima, učili smo važne životne vještine i pokazali svoju samostalnost i snalažljivost.

Osnovna škola Mače pozvala nas je na zanimljive radionice STEM područja u kojem smo vidjeli razne pokuse, optičke iluzije, svjetlosno miješanje boja, slikanje pomoću gravitacije i još mnoge druge. Koristili smo i laserski printer pomoću kojeg su izradili privjeske koje su nam poklonili. A sa učenicima osnovne škole obilježli smo i Dječji tjedan sa „krugom prijateljstva“ gdje smo zajedno pjevali, crtali i družili se. Također, zasadili smo nove voćke ispred vrtića koje će rasti zajedno s nama, a njihovim plodovima sladit će se sva djeca.

Naš vrtić posjetilo je kazalište Mala scena sa svojom predstavom „Plačko“. Djeca su imala priliku uživati u zabavnoj i poučnoj predstavi, vidjeti prave glumce te naučiti nešto o osjećajima, kakve sve vrste suza postoje i trebamo li ih sve koristiti.

Započeo je i naš „Put oko svijeta“, projekt koji nas je ovaj mjesec odveo u Italiju. Svojim putovnicama letjeli smo do glavnog grada, prošli sve znamenitosti, uživali u hrani i naučili pokoju talijansku riječ. Veselimo se idućem putovanju.

Scroll to Top