Naše prve zajedničke aktivnosti

U mjesecu rujnu adaptacija za novoupisanu djecu prošla je prema očekivanju te smo svi zajedno s osmijehom na licu ušli u mjesec listopad.

Listopad smo obilježili s puno likovnih i istraživačkih aktivnosti na temu jesen. Djeca su bila vrlo vješta i kreativna u izradi svojih likovnih radova, a isto tako i marljiva zajedno sa svojim roditeljima u prikupljanju jesenskih plodova kojima smo ukrasili prostor vrtića i naše sobe.

Sudjelovali smo u Likovno-literarnom natječaju „Jabuka u mom dvorištu“ koja se provodi u sklopu manifestacije 11. Dani jabuka u Desiniću od kojih smo izabrali dva kreativna reda te poslali.

Puno smo boravili na zraku te je iza nas i prva zajednička šetnja izvan vrtića u kojoj su djeca naučila kako se pravilno ponašati i kretati u prometu.

Ove godine pridružili smo se humanitarnoj akciji sakupljanja plišanih igračaka za pedijatrijski odjel bolnice Bračak. U akciji su sudjelovala djeca i njihovi roditelji te smo sakupili puno igračaka koje će zasigurno podariti osmijeh na lice malim borcima u bolnici.

Obilježili smo i Dan kruha izradom pekarskih proizvoda svojim malim vrijednim ručicama te smo se njima i počastili i zaključili da smo vrlo vješti pekari.

Pošto je mjesec listopad bio izrazito topao iskoristili smo sunčane dane za igru u dvorištu u kojoj su nam se pridružili i prijatelji iz drugih odgojnih skupinama te smo uživali u njoj. A kako su nam sve bliže hladniji mjeseci, a s njima i sve hladniji dani odlučili smo se pobrinuti za naše ptičice u dvorištu da ne budu gladne tako da smo im u njihovu kućicu stavili raznovrsne sjemenke da se zaslade.

I na kraju mjeseca listopada posjetilo nas je putujuće kazalište Mala scena sa svojom predstavom „Plačko“. Predstava nam se jako svidjela, naučili smo kakve sve emocije stanuju u nama te da ne plačemo samo kada smo tužni već i kada smo sretni, ljuti te kada nas nešto boli.

Scroll to Top