Održana brojna prigodna događanja i susreti

Prosinac je u dječjem vrtiću najradosniji mjesec u godini, mjesec zajedništva i iščekivanja Božića. Aktivnosti u vrtiću usmjerene su na pripreme za veliki blagdan te nastojanju da se vrijeme adventa provede u veselju i druženju. Dolaskom Svetog Nikole, kičenjem bora, pričama, recitacijama, likovnim i glazbenim aktivnostima djeci se nastoji približiti značenje adventa i Božića.
Blagdan Sv. Lucije, djeca obilježavaju sijanjem pšenice i do Badnjaka brinu o njoj, promatraju njen rast, te je odnose kućama.

Izrađivale su se čestitke, ukrašavale čizmice, pisale želje svetom Nikoli, ukrašavali smo našu sobu dnevnog boravka i zajedničke prostorije vrtića, igrali smo razne božićne igre, izrađivali lutkice za dramske improvizacije u našem malom kazalištu, palili svijeće na adventskom vijencu, a sve to su pratili veseli zvuci božićnih pjesama.

Tijekom prosinca u vrtiću su održana brojna prigodna događanja i susreti koji su kod djece budili radost i ushićenje – božićni svečani ručak, kićenje bora sa načelnicom Mladenkom Mikulec, čašćenje fritulama te predstave u izvedbi odgojitelja kao i dolazak Djeda Božićnjaka.

Scroll to Top