Postajemo sve veći prijatelji

Prosinac provodimo u raznim aktivnostima vezanim tematski za nadolazeće blagdane Božića. Djeca kroz likovne, glazbene, istraživačke aktivnosti, kroz igru i druženje, čitanje slikovnica i priča razvijaju spoznajni razvoj, maštu, govor, empatiju. Međusobno se povezuju, surađuju u igri, pomažu u svakodnevnim situacijama, čuvaju jedni druge. Djeci se nude razne likovne aktivnosti te učimo pravilno koristiti različite likovne materijale. Izrađivali smo čizmice za Sv. Nikolu, kuglice za bor, borove, šarene lampice, Djeda Mraza, crtali, bojali i modelirali.

Posadili smo pšenicu, djeca kroz igru zrnjem i vatom razvijaju opip, promatranjem prate što izrasta iz zna koje smo posijali.

Tijekom prosinca u vrtiću su upriličena razna događanja.

Posjetio nas je Sv. Nikola i podijelio nam darove, plesali smo i družili se sa starijim prijateljima, imali svečani ručak.

Dane provodimo i u raznim igrama, druženju, slavimo rođendane, navijamo. Nekada se dogovorimo, a bude i malih svađa, ali time postajemo sve veći prijatelji.

Iako nam je vani sve hladnije, čak je palo i malo snijega, mi i dalje koristimo dvorište za igru na zraku, trčanje, igre sa kretanjem. Promatramo promjene u prirodi, hranimo ptičice koje posjećuju kućicu u našem dvorištu.

Scroll to Top