Šarenilo veljače u “Leptirićima”

Stigli dani karnevala,

vrijeme smijeha, vrijeme šala

Za sve maske divni dani, veseli i razigrani…

Kao i svake godine, vrtić se u veljači šareni. To je vrijeme maskiranja, zabave i starinskih običaja. Maškare u vrtiću su prilika za dijete da na različite načine iznese svoje strahove, te se suoči s onime što ga plaši i zbunjuje, zbog čega smo u ovom periodu u odgojno-obrazovnom radu intenzivnije provodili aktivnosti vezane za razvijanje socio-emocionalne inteligencije. Oformili smo novi centar emocija, gdje su djeca svakodnevno mogla označiti kako se osjećaju. Svako jutro započelo bi oznakom emocije i mijenjanjem iste tijekom dana.

Djeca su kroz glazbu, pjesmu, ples i zabavu iskazivala svoje emocije i često smo pjevali Kad si sretan, Hoki poki, Mi smo male maškare te istraživali i osluškivali zvukove.

Mače smo prošarali našom veselom, šaljivom i šarenom fašničkom povorkom, pjesmom i plesom u kojoj smo sudjelovali maskirani kao licitarska srca te samim time obilježili i Valentinovo.

U našoj skupini sve je  bilo u znaku prijateljstva, ljubavi, brige o drugima, dobroti i toleranciji, pomno odabrane i osmišljene aktivnosti poticale su djecu da iskažu ljubav prema prijateljima, obitelji, ali i općenito svemu oko njih. Od malih nogu, kako u obiteljskom domu, tako i u vrtiću djeca uče biti pažljivi prema drugima, iskazivati empatiju i koliko je ljubav važna te da su i najmanje geste ljubavi zapravo ono najveće što uvijek možemo dati  jedni drugima.

Scroll to Top