Stiglo je proljeće!

U mjesecu ožujku provodile su se likovne i istraživačke aktivnosti na temu proljeća, te o zdravoj i nezdravoj hrani i higijeni. Stoga su se likovne aktivnosti provodile u oslikavanju raznih crteža na temu istih te smo njima ukrasili pano i sobu dnevnog boravka. Tijekom tih aktivnosti pričali smo o hrani koja je zdrava, a koja manje zdrava te su djeca vrlo vješto odgovarala na pitanja i uključivala se u razgovor o istoj. Ponuđena im je pjena u boji koju su djeca opipavala te mijesila ručicama, a nakon toga učili smo kako vrlo temeljito oprati ručice da bi bile čiste i sigurne za naše zdravlje.

Proljeće nam je stiglo! Likovne aktivnosti usmjerene su na oslikavanje raznim tehnikama od bojanja kistom, bojicama, flomasterima pa i špagetama te rezanje škarama i lijepljenje ljepilom.

Dani su sve topliji te ih koristimo za svakodnevni boravak na zraku. Organiziraju se aktivnosti koje djecu potiču na kretanje, ples, glazbu i druženje. Proučavamo promjene koje se događaju dolaskom proljeća. Djeci su najzanimljivije male životinjice koje se bude iz zimskog sna te ih s velikim zanimanjem proučavaju.
Organizirana je kreativna radionica za roditelje. Na radionici roditelji su svojim vrijednim rukama, voljom i maštovitošću izradili materijale koje ćemo postaviti u dvorište dječjeg vrtića te će nam služiti kao poligon za djecu.
Scroll to Top