Uživanje u lijepom vremenu

Mjesec smo započeli posjetom knjižnici Osnovne škole Mače. Knjižničarka Irena srdačno nas je dočekala, upoznala sa knjižnicom te pročitala jednu zanimljivu slikovnicu. Osim toga, pozdravila nas je i pedagoginja Ana, upoznala nas sa prostorom škole kako bismo se kod sljedećeg posjeta osjećali još ugodnije i ljepše. Imali smo prilike i igrati se u velikoj sportskoj dvorani što nas je posebno razveselilo.
Nama je u posjet stigla doktorica dentalne medicine te nam ukazala na važnost higijene zubi. Nakon što je pokazala kako pravilno prati zube, imali smo prilike i sami isprobati na modelu. Također, svakome je od nas pregledala zube i potaknula na redovitost u pranju zubi. Na vrlo opušten i zabavan način djeci je sam pojam zubara vezan uz pozitivno iskustvo, stoga će im idući pravi posjet zasigurno biti lakši.

Što nas je najviše veselilo ovaj mjesec jest boravak u prirodi i uživanje u lijepom vremenu. Taj smo užitak iskoristili i da se prisjetimo za što nam je sve priroda važna te kako je možemo čim bolje očuvati. Najviše smo razgovarali o šumama i vodama, a dotakli smo se i recikliranja te odvajanja otpada. Prirodni motivi bili su nam inspiracije i za likovne i literarne aktivnosti. Svim tim aktivnostima želimo razvijati svijest o važnosti ponašanja svakog pojedinca prema prirodi te usaditi osjećaj odgovornosti prema njoj.

Scroll to Top