Žabice i dalje putuju

Žabice putuju i dalje kroz naš projekt „Put oko svijeta“ te smo u veljači otputovali u daleku nam Kinu. Saznali smo kako se stanovnici međusobno pozdravljaju, koji je glavni grad Kine i najpoznatija građevina, po kojem jelu je Kina poznata te koje se poznate osobe. Djeci je iznimno zanimljiv bio Kineski zid kojeg su i crtali i svakodnevno pokušavali izgraditi pomoću kocaka različitih dimenzija. Kroz memory igru sa kineskim simbolima, djeci su prikazani razni kineski motivi, a kroz igru su razvijali pažnju, koncentraciju i strpljivost kod čekanja na red. Individualnom likovnom aktivnošću djeca su pomoću glinamola izrađivala kinesko posuđe koje su i ukrasili temperom po želji. Zadatku su pristupili zainteresirano i uzbuđeno što su i pokazivali tijekom same izrade. Na kraju mjeseca naše putovanje zaključili smo gostovanjem naše stručne suradnice edukacijske rehabilitatorice Erne u skupini koja je i sama posjetila Kinu. Ispričala nam je što je sve potrebno kako bi se krenulo na put, koliko je put trajao i kako izgleda život u zemlji. Donijela nam je razne suvenire kao što su kineska svila, porculansko posuđe, čajevi te nam je pokazala videozapis o najbržem vlaku na svijetu.

Posjetila nas je i naša zdravstvena voditeljica koja nas je podsjetila na važnost pranja zubića. Dobili smo svoje nove četkice i paste i zajedno sa zdravstvenom voditeljicom ponovili pravilan postupak pranja zubi.

Početkom mjeseca obilježili smo dan ljubavi – Valentinovo. Motivacijskim razgovorima došli smo do zaključka da je ljubav prisutna svaki dan, a ne samo na Valentinovo te da ljubav može biti u raznim oblicima- bila ona vidljiva ili ne. Žabice su tom prigodom izrađivale srca pomoću krep papira te su kroz likovnu aktivnost pokazale veliku kreativnost, strpljivost i empatiju.

Nakon Valentinova obilježili smo najveseliji dan u godini – Maškare. Obzirom na naš projekt maskirali smo se u zastave država svijeta. Krenuli smo u povorci od vrtića do centra Mača gdje smo zajedno sa prijateljima iz škole pjevali „Mi smo male maškare“, „Kad si sretan“ i „Hoki poki“. Počastili smo se krafnama i sokom i zaista uživali u najveselijem danu.

Kako nam se bliži početak novog životnog poglavlja za naše Žabice bilo je vrijeme da posjetimo našu osnovnu školu u Maču. Po dolasku nas je dočekala pedagoginja koja nas provela kroz školu i pokazala nam sportsku dvoranu, informatičku učionicu, zbornicu, blagovaonu, knjižnicu i ono najvažnije- učionicu prvog razreda. Učenici prvog razreda dočekali su nas širom otvorenih vrata, ali i srca. Ispričali su nam koje predmete imaju u školi, koji su malo teži, a koji malo lakši, ali su nas ohrabrili i poželjeli nam što sretniji budući početak novih avantura.

Žabice su kroz mjesec veljaču i oformile novi centar u sobi dnevnog boravka pa sada kroz igru učimo i o pošti. Što se sve u pošti nalazi, što su markice i čemu služe, kako se pišu pisma i što je sve potrebno kako bi se pismo poslalo i isporučilo kroz igru, smijeh i veselje Žabice svakodnevno otkrivaju i uče nešto novo.

Obzirom na pojavu ljepšeg vremena Žabice svakodnevno borave i na dvorištu vrtića. Slobodne igre, igre s loptom, ljuljanje, pokretne igre i igre s pjevanjem neke su od najdražih aktivnosti naših Žabica.

Scroll to Top