Aktivnosti Leptirića u siječnju

Mjesec siječanj je započeo radno i poprilično živo. Sa završetkom blagdanskih i prazničkih dana, polako je rastao i broj djece koja su ispunila vrtić smijehom i pjesmom te žamorom dok su vrijedne ruke stvarale.

Mjesečna događanja su započela sa svima bliskom tematikom ptica u zimi i vremenskim prilikama uz ovaj zimski mjesec. Djeca su se upoznavala sa životom ptica i prilikama u kojima se nalaze tijekom zimskih dana. Također smo promatrali ptice u okolini i napunili njihove kućice hranom.

Bazirali smo se na matematičke pojmove te kroz geometrijske likove i kroz brojeve i slova razvijali spoznajni ali i socio- emocionalni razvoj, povezujući matematičke pojmove kroz blisku tematiku ptica i životinjskog svijeta zimi (izrada kućica ptičica, kuće Mace papučarice) uz pomoć geometrijskih  likova.

Od zanimljivosti vezanih uz zimske aktivnosti spomenut ćemo  istraživačke aktivnosti na temu leda, gdje su djeca pažnju posvetila spoznajama vezanim uz nastanak leda, istraživanju njegovih karakteristika i sposobnosti te vrlo zanimljivu aktivnost slikanja bojanim ledom.

U suradnji s roditeljima oformili smo u polivalentnom prostoru našeg vrtića centar knjižnice, gdje smo skratili ove duge zimske dane čitajući djeci slikovnice. Ovim putem zahvaljujemo se svim roditeljima koji su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju!

Novu 2022. godinu odlučile smo se za promjene u sobi dnevnog boravka te nadopunu postojećih centara kako bi boravak djece u skupini učinile što zanimljivijim i zabavnijim!

S obzirom da boravak na otvorenom prostoru ima pozitivan utjecaj na cjelokupni psihofizički razvoj, djeca su svakodnevno zadovoljila svoju potrebu za kretanjem i slobodom u dvorištu našeg vrtića.

Scroll to Top