Aktivnosti Leptirića u veljači

Leptirići nastavljaju upoznavati životinje, a posebno njihov život zimi. Izradom plakata učimo gdje žive i što jedu.

Odlučili smo potražiti i životinje u okolici našeg vrtića, pa smo tako otišli u šetnju na obližnju livadu. Uočili smo samo pokoju pticu, ali smo se zato super zabavili, trčali livadom i promatrali potok.

U šetnji nam je bilo dosta hladno pa smo po dolasku u vrtić likovnim izražavanjem uživali u crtanju rukavica, kapa i šalica sa čajem, a uz to smo naučili i ponešto o miješanju boja.

Pošto smo još debelo u zimi, a pahuljice nas povremeno iznenade odlučili smo se likovno izraziti izradom pahuljica od soli i snjegovića.

Da su “Leptirići” sve samostalniji pogledajte i sami.

U sklopu našeg projekta Boje gdje smo već jako puno naučili o bojama, provodili smo i aktivnosti s naglaskom na boje.

Da je veljača mjesec ljubavi to znamo svi, a “Leptirići” su to najbolje dočarali kistovima i bojom.

U sklopu novog centra aktivnosti u našoj sobi – centra frizera, ostvarili smo suradnju sa roditeljima u prikupljanju materijala za opremanje centra. Mama I. B. koja je po zanimanju frizerka prikupila nam je mnoštvo materijala, pa smo ju odlučili ugostiti u našoj skupini da djeci prezentira zanimanje frizera. Puno joj hvala što nam je uljepšala jedno jutro u vrtiću.

Maškarama se svi ljudi vesele jer mogu biti sve što požele. “Leptirići” su već u vremenu maski i karnevala i to ih jako raduje.

Izrađivali smo klaunove i maske a uživali smo i u isprobavanju novih haljina te smo ulazili u svijet raznih princeza i kraljevni. Učili smo pravilno baratati škarama te pokazali svoje vještine i u tome.

Scroll to Top