Aktivnosti Pčelica u svibnju

Dolaskom sunčanih i toplih dana trudimo se većinu vremena provoditi na otvorenom. Razne aktivnosti djeci se nude u sklopu našeg dvorišta. Igra rastresitim materijalima: pijesak, riža, zemlja. Kod djece se razvija fina motorika te potiče senzorni razvoj. Igre vodom, što pliva/tone/punjenje raznih posudica/prelijevanje; razvijamo logiku, spoznaju. Družimo se u raznim igrama, surađujemo sa starijim prijateljima što kod djece razvija samostalnost, te ih potiče da imitiraju i prate starije u igri, aktivnostima i svakodnevnim situacijama. Obroci doručka i užine također se djeci nude na zraku.

U svibnju smo obilježili Majčin dan, te kroz likovne aktivnosti uz suradnju sa roditeljima izradili iznenađenje za naše mame.

U likovnim aktivnostima trudimo se koristiti razne tehnike, kroz koje se kod djece razvija mašta, spoznaja, koncentracija. Kroz zajedničke radove razvijamo suradnju, uvažavanje i čekanje na red.

Naš istraživački centar obogatili smo kutijama za recikliranje koje su djeca izradila u suradnji sa odgojiteljima. Kroz igru djeci se razvija spoznaja o važnosti ekologije, primjereno uzrastu.

Scroll to Top